Responsive

Responsive webdesign. Het is niet meer weg te denken bij de websites van deze tijd, maar wat houdt het nou eigenlijk precies in?

Het draait allemaal om hoe een website reageert (respons, responsive) op verschillende schermformaten. Denk hierbij aan een mobiele telefoon of een tablet.

Steeds meer mensen bekijken uw website of webshop op een mobiel apparaat. Het is dus belangrijk dat uw website of webshop ten alle tijden goed te bekijken is, dat de tekst leesbaar is en er niks buiten beeld valt.

Wanneer u een website op een mobiel apparaat bekijkt en deze is niet responsive is het moeilijker om de gewenste informatie te vinden.

Er moet ingezoomd worden, het scherm moet van links naar rechts gesleept worden om iets te kunnen lezen en wanneer je naar een andere pagina gaat kan je weer opnieuw beginnen. Voor het gebruiksgemak is het dus uitermate belangrijk dat de website of webshop responsive is.

Responsive webdesign is ook belangrijk voor de resultaten in Google, websites of webshops die niet responsive zijn zakken al snel onder de concurrentie en zo dalen de kansen om snel gevonden te worden enorm.

Is uw website nog niet responsive en wel toe aan een opfrisser? Aarzel dan niet om contact op te nemen!